14 Eki 2010
Yeşil Mercimekli ve Buğdaylı Çorba
Daha önce belirttiğim gibi haftanın bir günü mutlaka yeşil mercimek yiyoruz. Kesinlikle çok faydalı ve özellikle kışın en çok tercih ettiğimiz besinlerden biri olmalı... Ben ilk defa yaptım bu çorbayı ama Melis bayıldı diyebilirim :) Sanırım daha çok kereler yapacağım... İşte tarifi :
yarım su bardağı yeşil mercimek
yarım su bardağı buğday
1 soğan
4 diş sarımsak
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1,5 çorba kaşığı un
yarım limon
tuz
kuru nane
tereyağı
zeytinyagı
Ben buğdayı bir gece önceden ıslatmadığım için düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirdim (yaklaşık 40 dk.). Yeşil mercimeği ayrı bir tencerede pişiriyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz, sonra buğdayı (suyuyla beraber) ve yeşil mercimeği ekleyip bir kaç dakika kaynatıyoruz. Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta ve limonu karıştırıp yavaş yavaş kaynayan çorbadan ekliyoruz ve hızlı hızlı karıştırıyoruz. Sonra bu karışımı yine yavaşça çorbaya ekliyoruz ve tabi aynı anda çorbayı karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde tereyağını eritip, rendelediğimiz sarımsağı ve naneyi ekliyoruz. Tereyağını çorbamıza ekleyip tuzunu ayarlıyoruz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder