19 Kas 2009

Apple Crisp


Uzun zamandır denemek istiyordum bu tarifi sonunda başardım. Aslında tam istediğim gibi oldu dersem biraz yalan olur:) Sanırım üzerinde biraz daha çalışmam gerekiyor. Bu haliyle bile en çok sevdiğim tatlılar arasında yerini aldı diyebilirim..


MALZEMELER:
  • 5 adet elma
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı yulaf ezmesi
  • 90 gr tereyağı veya margarin (ben ikisini karıştırıp kullandım)
  • 3/4 tatlı kaşığı tarçın
  • 3/4 tatlı kaşığı muskat (ben kullanmadım çünkü sevmem:))
  • üzeri için krema veya sade dondurma

  1. Elmaları ince ince dilimleyip tarçınla karıştırıyoruz.
  2. Isıya dayanıklı bir kabı yağlayıp elmaları tabanına yayıyoruz.
  3. Başka bir kapta yağ, un, şeker, yulaf ezmesi ve muskatı yoğuruyoruz ve elmaların üzerini bu hamurla kaplıyoruz.
  4. Daha önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Üstüne dondurma veya kremayla servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder