15 Şub 2010

Melis'in kahvaltısı-3 Mısırlı yulaflı bebek kahvaltısı

2 tatlı kaşığı mısır unu

2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi

1 çay kaşığı tahin

1 çay kaşığı pekmez

2 kuru kayısı

1/2 çay kaşığı tereyağı

5 -6 tane kuru üzüm

yarım kibrit kutusu kadar peynir veya 1 yumurta sarısı

su ve süt

Kayısıları ve üzümleri yaklaşık 1 su bardağı suda haşlıyoruz. Daha sonra yulafı ve mısır ununu ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. İçnine tereyağı ekliyoruz, eriyince karışımı blenderda püre kıvamına getiriyoruz. Son olarak içine diğer malzemeleri ekliyoruz. Su yerine su ve süt karışımı kullanılabilir. Mamanın daha kıvamlı olmasını isterseniz yulafı arttırabilirsiniz.

27 Oca 2010

Melis'in sebze püresi-1 Tatlı Sebze Püresi

Bu tatlı sebze püresini tüm bebeklerin seveceğini düşünüyorum:) Ve oldukça vitaminli...

Tatlı Sebze Püresi

1 dilim balkabağının çeyreği

yarım havuç

1 küçük yerelması

1 dolu tatlı kaşığı irmik

Kabak, havuç ve yerelmasına yarım su bardağından biraz fazla su eklenerek 10 dak. düdüklü tencerede pişirilir. Sonra irmik eklenip biraz daha pişirilip çatalla ezilerek püre hazırlanır.

 

Melis'in kahvaltısı - 2 8Tahıllı yumurtalı kahvaltı

8Tahıllı yumurtalı kahvaltı (6.aydan itibaren)

2 çorba kaşığı 8 tahıllı sütlü kaşık maması

90 ml su

1 tatlı kaşığı pekmez

1 yumurta sarısı (1\4 den başlayıp zamanla arttırılarak)

2 tatlı kaşığı meyve püresi (armut, kayısı, elma gibi) veya

1 tatlı kaşığı kayısı kurusu püresi



Melis'in kahvaltısı - 1 Yulaflı Peynirli Kahvaltı

Melis'in en sevdiği öğün kesinlikle kahvaltı inanılmaz keyifli oluyor bende ona her sabah farklı lezzetler sunmaya çalışıyorum. İşte onlardan bir tanesi:

Yulaflı Peynirli Kahvaltı (6.aydan itibaren)

2 çorba kaşığı Hipp organik yulaflı kaşık maması

50 ml ılık su + 50 ml anne sütü (veya devam sütü)

1 kibrit kutusunun yarısı kadar tuzu alınmış beyaz peynir

1 tatlı kaşığı pekmez

1 tatlı kaşığı kuru kayısı püresi ( 1 kuru kayısıyı biraz suyla pişirip blendırdan geçiriyorum)




19 Kas 2009

Apple Crisp


Uzun zamandır denemek istiyordum bu tarifi sonunda başardım. Aslında tam istediğim gibi oldu dersem biraz yalan olur:) Sanırım üzerinde biraz daha çalışmam gerekiyor. Bu haliyle bile en çok sevdiğim tatlılar arasında yerini aldı diyebilirim..


MALZEMELER:
  • 5 adet elma
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı yulaf ezmesi
  • 90 gr tereyağı veya margarin (ben ikisini karıştırıp kullandım)
  • 3/4 tatlı kaşığı tarçın
  • 3/4 tatlı kaşığı muskat (ben kullanmadım çünkü sevmem:))
  • üzeri için krema veya sade dondurma

  1. Elmaları ince ince dilimleyip tarçınla karıştırıyoruz.
  2. Isıya dayanıklı bir kabı yağlayıp elmaları tabanına yayıyoruz.
  3. Başka bir kapta yağ, un, şeker, yulaf ezmesi ve muskatı yoğuruyoruz ve elmaların üzerini bu hamurla kaplıyoruz.
  4. Daha önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Üstüne dondurma veya kremayla servis yapabiliriz.

17 Kas 2009

Salsa sos gibi bir sos :)

Dün akşam fajitanın yanına aceleyle yaptığımız bir sos bu. Çok basit ama et ve cipslerle güzel oluyor. Bu arada fajitanın tarifinide en kısa zamanda eklemek istiyorum. Bu sefer olmadı çünkü hem çok acıkmıştık hem de Melis'in bize yemek için tanıdığı süre bitmek üzereydi :)



MALZEMELER
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet küçük kırmızı soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • tatlı kırmızı biber
  • kekik
  • kırmızı pul biber
  • biraz sarımsak rendesi
Önce domatesleri ızgarada közlüyoruz. Közlenen domatesler soğuyunca kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz (biraz suyunu süzdürünce daha güzel kıvamlı bir sos oluyor). Son olarak içine küçük doğranmış biberleri, soğanı ve diğer malzemeleri ekliyoruz.